vrijdag 26 april

Story Cafe

Warm Oranje en Bitterzoet

storytelling

Het Story Café is een laagdrempelig hub-event voor authentieke storytelling als podiumgenre in en om Nijmegen.

Met Cassandra Onck: ‘In de westerse wereld denken we vaak dat alles maakbaar is. Maar hoe gaan we om met de dingen die we niet kunnen controleren? Waar vinden we houvast als alle vaste grond onder je voeten verdwijnt?' Voor Fractalnoia ging Cassandra het gesprek aan met diverse wetenschappers (RU Nijmegen), jehova’s getuigen en complotdenkers. Op zoek naar een houvast dat je ook kan delen met mensen buiten je eigen Instagram-bubbel. 26 April brengt ze haar zoektocht tot leven en deelt ze niet alleen haar muziek, maar ook de verhalen achter de songteksten.

In ‘Gezelligheidseter’, een solo in wording van Max Vroom, neemt Max ons niet alleen mee naar een sushi restaurant, maar ook naar een andere plek waar hij niet wil zijn. Vincent Meyburgh, schilder, theatermaker en muzikant èn nieuwe near-to-Nijmegen burger uit Cape Town, zoekt zichzelf in een Afrikaans verhaal. Nora van Dam is niet alleen de host van deze avond, maar neemt het publiek ook mee naar haar allereerste optocht op Koninginnedag in de jaren zestig; eentje die haar tot op de dag van vandaag achtervolgt. Storyteller/host Marjon Kamp tenslotte kondigt de Story Lounge van 1 juni aan. Aan het eind van de avond rest het publiek bitterzoet gemijmer: was dit alvast een warm oranje avond - of niet?!

Credits

Hosts en vertellers Nora van Dam en Marjon Kamp organiseren om en om het Story Cafe en de Story Lounge. Zowel liefhebbende als professionele performers kunnen zich kenbaar maken, iets uitproberen of vanuit een ander genre performen, mits authentiek en persoonlijk. Naast stories is er live muziek en een talk. Janneke Bos doet als beeldend side-kick de collage-impressie. Peter van Esch fotografeert.

Voor het Café streeft organisator Nora van Dam naar een mix van liefhebbers en (semi)professionals in de authentieke vertelkunst. Er is altijd een talk met een maker/performer en live muziek in een bijna unplugged setting. In de basis is het Café Nederlandstalig. De performers komen uit de regio Nijmegen óf ze spelen binnenkort een volwaardige (vertel)voorstelling op een van de podia in Nijmegen.

De Story Lounge wordt door Marjon Kamp georganiseerd. Dit event gaat van een thema uit als spinn-off voor vier vertellers, gevorderde liefhebbers, semiprof en professioneel, en verlokt het publiek om daarna de speelvloer op te gaan om rondom het thema hun verhaal te vertellen. De Lounge is Engelstalig.

tickets
prijs:

VVK €7,29

datum:
vrijdag 26 april
locatie:
deuren:
19:30
aanvang:
20:00
taal:
Dutch
facebook event

Media

No items found.