Wij zijn wij?

Meneer Otis, bestaande uit Stichting Otis Talent en producent Otis, werkt vanuit een klein team freelancers en projectpartners aangestuurd door oprichter en programmamaker Roy Potijk.
Samen zetten wij ons in voor een een divers programma, buiten de zogenaamde mainstream. Bestaande uit festivals, jaarrond aanbod van voorstellingen en concerten, maaktrajecten en jazzpromotie. Hiermee voegt Meneer Otis, naast de grote podia, toe aan de uitstraling en het klimaat van Nijmegen als culturele stad.

Onze organisatie ontvangt de subsidieregeling Meerjarige Culturele Programma’s van de Gemeente Nijmegen (2023-2024) en de subsidieregeling kleinschalige en incidentele programmering (SKIP) van Fonds Podiumkunsten, aangevuld met verschillende projectsubsidies.

het team

Roy Potijk

Directeur Bestuurder, Programmamaker

Ilse Potijk-Peeman

Projectleider NTD025

Mick Verweij

Jazzstad Nijmegen, Programmamaker

Beau Kremers

Producent Theater

muziek

Meneer Otis heeft binnen het genre muziek een focus op jazz, funk en soul. In het verleden hebben wij een festivalprogramma gepresenteerd van nieuw nationaal jazz-, funk- en soultalent tijdens het zevendaagse Otis Park Festival (Vierdaagsefeesten) en Otis x Brebl, en experimentele jazz en cross-over in de vorm van het tweedaagse festival Baby Otis.

In ons huidige programma gaan wij verder in op onze hang naar rauwe randjes en ruimte voor experiment, maar ook ruimte voor traditionele swing waarin kwaliteit en ongedwongenheid hand in hand gaan. Met crossover-programma’s ambiëren wij verschillende disciplines en doelgroepen met elkaar te verbinden, zoals beeldende kunst, dans en film, die zich geïnspireerd vinden vanuit jazz en vrije improvisatie, funk en soul.

Samen met Podium8 beheren wij Jazzstad Nijmegen, waar je alles kunt vinden wat er binnen het brede genre jazz te doen is in Nijmegen.

theater

Storytelling, klein toneel en cabaret appelleren door hun persoonlijke karakter aan direct contact en intimiteit, het kleine theater is hiervoor de plek bij uitstek. Door zowel Nederlandstalige als Engelstalige programma's te programmeren zoeken wij de connectie met onze diverse omgeving, en internationale studenten en expats, waarvoor weinig gesproken theateraanbod is.

Storytelling heeft een universeel en open karakter. In combinatie met het sociaal-artistieke karakter van het genre wordt er tevens ingezet op het bereiken van publiek dat zich kan vereenzelvigen met de verschillende maatschappelijk relevante onderwerpen. Deze onderwerpen en connecties zoeken wij ook terug in voorstellingen in de genres cabaret en klein toneel.

Jaarlijks sluiten wij in december het jaar af met het Storytelling Festival Nijmegen, in 2023 vindt deze plaats in De Lindenberg op 7, 8 en 9 december

Stichting Otis Talent

Meneer Otis is het gezamenlijke platform van cultuurorganisator Otis en Stichting Otis Talent.
Meneer Otis zet zich organisatorisch in voor verschillende culturele initiatieven, podia en evenementen.
lees meer