Netwerkdag Theater & Dans 025

Netwerkdag Theater & Dans 025 (NTD025) brengt onafhankelijke makers en programmeurs met elkaar in contact via een interactief programma van pitches en workshops. Momenteel zijn we druk bezig met het opzetten van een vervolgeditie op de eerste Netwerkdag Theater & Dans 025, die plaatsvond op 12 januari 2023.
in samenwerking met

Cultuurhuis De Lindenberg, Cultuur Academy, Schakel 025, Cultuur Oost, Gemeente Nijmegen

Why

Cultuurhuis De Lindenberg en Meneer Otis constateren beide dat er binnen het netwerk in onze cultuurregio tussen (onafhankelijke) producenten en podia een betere routing nodig is. Door de zichtbaarheid van producenten te vergroten kan er een inhaalslag gemaakt worden in het presenteren van regionaal talent. De vindbaarheid van regionale onafhankelijke producenten door programmeurs vergroot de mogelijkheid voor podia om binnen hun eigen programma-signatuur dit talent op te nemen en daarmee de doelstelling van ‘lokaal’ te overstijgen en hen als regulier programma te integreren.

How

In onze cultuurregio hebben we op het gebied van theater en dans veel te bieden. Gezelschappen met landelijke zeggenschap, maar ook veel onafhankelijke, jonge of nieuwe makers met inter-stedelijk tot regionaal bereik. Er huizen toonaangevende (kern)theaters en -festivals, maar er is ook een groot aanbod in kleine podia of culturele initiatieven. Het is onze ambitie om het netwerk, en daarmee de weerbaarheid, zichtbaarheid en beroepspraktijk van het netwerk, te versterken en met elkaar in verbinding te brengen. Door tijdens de Netwerkdag Theater en Dans een blijvende ontmoeting te creëren op een informele en toegankelijke wijze, bouwen we samen aan een sterke culturele infrastructuur.

What

Inhoudelijk bestaat het programma uit workshops en pitches, met genodigden uit de podiumkunsten binnen Cultuurregio 025, ter inhoudelijke invulling. De workshops hebben een actieve vorm en zijn interactief, met ruimte voor input uit de zaal. Denk hierbij aan thema’s als ‘Hoe maakt een programmeur keuzes?’, ‘Verbindend onderhandelen’, ‘Weet wat je waard bent’ en ‘Hoe krijgen we samen de zaal vol?’ Daarnaast is er veel aandacht, tijd, en ruimte voor ontmoeting en gesprek tussen de deelnemers, buiten de inhoudelijke programma’s om. Dit genereert eigenaarschap voor de deelnemers voor hun persoonlijke invulling van de dag en hun eigen professionele doelstellingen en wensen. Het pitchonderdeel krijgt deels een showcase-functie (makers kunnen materiaal tonen) alsook een ‘zeepkistfunctie’ (deelnemers kunnen n.a.v. input uit de dag een vraag stellen aan of een gedachte delen met de zaal).

Een grote rol krijgt het onderdeel ‘smaakmakers’: korte acts van theater- en dansmakers om te proeven van de podiumkunsten en ter inhoudelijke programma-afwisseling. Ook van belang: de netwerkdag is onderdeel van de keten die cumuleert in de ontmoeting van een maakproduct met publiek. Dáár doen we het met zijn allen voor, en daarom moet een dergelijke ontmoeting inhoudelijk onderdeel zijn van de dag.

Credits

Cultuurregio 025 als ook De Groene Metropool behapt in grote lijnen de stadsregio Arnhem-Nijmegen; Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

NTD025 wordt georganiseerd voor:
o (Onafhankelijke) producenten: voor (muziek)theater- en dansmakers die weten wat ze willen maken en hun (artistiek en/of zakelijk) netwerk willen verbreden
o Podia: voor festival, podium-, cultuurprogrammeurs die oog hebben voor talent(ontwikkeling) en een podium willen bieden aan regionale makers
o Cultuurprofessionals: voor mogelijkmakers en andere cultuurprofessionals met een beginnend of gevestigd netwerk

Media

No items found.