Zaterdag 23 September

Otis' Hot Club

Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit | Eva sur Seine | Robin Nolan Trio

muziek

Op zaterdagavond 23 september organiseert Meneer Otis in Brebl een avond vol hot club-style jazz! Drie absolute topacts uit de scene laten op geheel eigen wijze horen wat de stijl op dit moment te bieden heeft.

Niemand minder dan gitaarvirtuozen Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit dagen elkaar deze avond uit in duo formatie, Eva sur Seine (Eva Scholten, Thomas Baggerman, Max Baggerman en Jort Terwijn) brengt een combinatie van verfijnde zang en virtuoos gitaarspel die het best omschreven kan worden als Ella Fitzgerald meets Django Reinhardt en het Robin Nolan Trio neemt je mee op een muzikale reis van Transsylvanië, naar het Parijs van de jaren ‘30 en tot aan de muziek van George Harrison en The Beatles!

On September 23rd , Meneer Otis organizes an evening full of hot club-style jazz in Brebl! Three absolute top acts show in their own way what the style has to offer at the moment. With guitar virtuosos Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit who challenge each other in duo formation, Eva sur Seine (Eva Scholten, Thomas Baggerman, Max Baggerman and Jort Terwijn), who brings a nice combination of refined vocals and expert guitars that can best be described as “Ella Fitzgerald meets Django Reinhardt” and the Robin Nolan Trio who takes you on a musical journey from Transylvania, to the Paris of the 30s as well as to the music of George Harrison and The Beatles! .

Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit

Deze 2 Nederlandse topmusici zetten afzonderlijk al decennia verbluffend goede optredens neer over de hele wereld. De eigenzinnige gitarist Mozes Rosenberg is uitgegroeid tot een van de grote virtuozen in de Europese gypsy jazz traditie en de energieke Anton Goudsmit duikt overal op dankzij zijn creatieve en uitbundige aanpak. Het voelt voor beide heren alsof ze altijd al samen hebben gespeeld. Hun samenspel loopt als een goed geoliede machine en wanneer de boel saai dreigt te worden weten ze altijd wel een verrassende richting te geven aan hun muziek. Eigen werk, gypsy- en jazzstandards, de blues, prachtige ballades en zo’n beetje alle muziekstijlen die zij leuk vinden, smelten samen in de elektrische gitaar van Anton en de akoestische gitaar van Mozes. Dat geen optreden hetzelfde zal zijn is voor deze twee improvisatoren een vanzelfsprekende ‘must’ en hun optredens zijn dan ook altijd doordrenkt met een verfrissende dosis speelplezier. Anton en Mozes zijn allebei op hun eigen manier buitengewoon virtuoos en ze dagen elkaar dan ook graag uit maar verwacht geen oeverloos gepriegel en spierballenvertoon. Hun spel is frivool, gewaagd, afwisselend en blijft spannend tot de laatste noot. (NY Times)

"Their play is frivolous, daring, varied and remains exciting until the last note." (NY Times)

Eva sur Seine

Eva sur Seine bestaat uit zangeres Eva Scholten, de broers Thomas en Max Baggerman op gitaar en Jort Terwijn op contrabas. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze gypsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als het Rosenberg Trio en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt.

Robin Nolan Trio

Engelsman Robin Nolan geniet wereldwijde faam als gypsy jazz-gitarist. Met ruim 50.000 volgers en een eigen Django Reinhardt festival, is hij een graag geziene gast op podia in binnen- en buitenland. Aan het einde van de jaren ‘90 werd Nolan door Beatles-gitarist George Harrison uitgenodigd om te komen spelen op zijn landgoed Friar Park. Al snel werd Nolan Harrison’s favoriete gitarist en een speciale band ontstond.

“In these days of Cacophony it’s great to hear some proper music!” – George Harrison

Later dit jaar verschijnt op Harrison’s label Dark Horse Records Nolan’s nieuwe album: een bijzondere ode aan Harrison en zijn muziek waarbij Nolan gitaren bespeelt uit Harrison’s persoonlijke collectie en daarmee dichter bij de Beatles staat dan hij (en menig Beatles-fan!) ooit heeft kunnen dromen.

In zijn concerten neemt Robin je mee op een muzikale reis van Transsylvanië, naar het Parijs van de jaren ‘30 en tot aan de muziek van George Harrison en The Beatles. Diepgeworteld in de gypsy jazz traditie van Django Reinhardt, is dit een act van wereldklasse vol akoestische virtuositeit, verhalen en veel humor. Geniet van de muziek, en kom precies te weten hoe Robin Nolan een van George Harrison’s favoriete gitaristen werd!

Delícia Wijnbar

Ben jij een wijnliefhebber? Keuze genoeg bij Otis’ Hot Club! Delícia, bekend van o.a. de kekke wijnbar tijdens het voormalige Otis Park Festival, rijdt deze avond Brebl binnen op hun bakfiets-wijnbar. Een mobiele oase vol verrukkelijke wijnen en wijncocktails, zorgvuldig samengesteld door sommelier Gil Xavier. Laat de jazz je nog beter klinken met een goed glas wijn en de wijn je beter smaken met een flinke portie hete jazz bij Otis’ Hot Club!


Let op: bij deze avond wordt beeld en video-materiaal gemaakt ter promotiedoeleinden.
Please note: during this evening, images and video material will be created for promotional purposes.

tickets
prijs:

VVK €15,79/€19,79
ADD €20,00

datum:
Zaterdag 23 September
locatie:
deuren:
20:00 uur
aanvang:
20:30 uur
taal:
all languages

Let op: Brebl is niet rolstoeltoegankelijk.

facebook event

Media

No items found.