donderdag 7 december

SFN23: Femi van Elshuis | Hala Salem

Storytelling Festival Nijmegen

storytelling

Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 december presenteren wij een programma vol storytelling, spoken word, muziek, dans en een beetje comedy.

We nodigen je elke avond uit om met ons kopje onder te gaan in alle verhalen, daarom verkopen we voor elke avond Passe-Partouts, voor enkele voorstellingen in het weekend zijn losse tickets beschikbaar.

Het gehele festivalprogramma vind je hier: SFN2023

20:00-21:00 | Femi van Elshuis ‘Ik Wil Wit Zijn’

Femi van Elshuis onderzoekt wat haar ‘zwart zijn’ betekent

Ik wil wit zijn
Waar kom ik vandaan?
Doet dat ertoe?
Voel ik mij thuis in Nederland?
Hoor ik mij thuis te voelen in Nederland?
Hoor ik mij thuis te voelen in Suriname?
Hoor ik mij thuis te voelen in Ghana?
Dromen witte mensen ook van zwart zijn?  
Moeten dromen realistisch zijn?
Waarom heb ik het alleen maar over zwart  
en wit?  
Geef ik te veel betekenis aan kleur?
Is dat mijn schuld?
Is je af en toe ergens niet thuis voelen  
genoeg om je ergens welkom te voelen?

Een solovoorstelling met storytelling, spoken word en een hele hoop vragen van actrice Femi van Elshuis waarin zij onderzoekt wat haar ‘zwart zijn’ betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen.

Aansluitend vind er een nagesprek plaats onder leiding van Crystal Hassell
 

21:30-22:30 | Hala Salem ‘Saffron’

Persoonlijke zoektocht naar het lichaam als thuis (voertaal Engels)

Wat als jouw land bezet land is en als jouw lichaam steeds ter discussie wordt gesteld? Als Palestijnse en als danseres die te mannelijk is om vrouwelijk te zijn en te vrouwelijk is om mannelijk te zijn? Waar vind je dan een thuis? Choreograaf en danser Hala Salem, geboren en getogen in Deir Hanna, vond dat in haar lichaam en neemt je mee in haar verhalende en fysieke dans. Saffron is een coming of age verhaal over het vormen van je identiteit.  Hoe leer je van jezelf houden? Op de baanbrekende mix van Arabische folk en elektronica van Lynn Adib hervindt Salem haar lichaam als een thuis. Een heilige plek die zweeft tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid, tussen hechting en onthechting, tussen haarzelf vinden en verliezen.

Samen met Storytelling Centre en CC Amstel coproduceert What You See Festival dit persoonlijke werk over het lichaam als bron van geborgenheid.  

What if your country is occupied land and if your body is always questioned? As Palestinian and as a dancer who is too masculine to be feminine and too feminine to be masculine? Hala Salem found that in het body on Lynn Adib's groundbreaking blend of Arabic folk and electronica.

Credits

Ik Wil Wit Zijn | Geschreven door: Femi van Elshuis | Gemaakt met behulp van Sabrina van Halderen en Maarten Bos | Foto’s: Dim Balsem | Ondersteund door ITA Academy

Saffron | Concept, choreografie, tekst, performance: Hala Salem | Regie, tekst: Arjen Barel | Compositie, muziek: Lynn Adid, Zeid Hamdan) | Dramaturgie: Inge Koks | Geproduceerd door Storytelling Center in coproductie met CC Amstel en What You See Festival

tickets
prijs:

€20,00 / €15,00
Passe Partout
Korting:
Biebpas of CJP/studentenkaart

datum:
donderdag 7 december
deuren:
horeca regulier open
aanvang:
20:00 uur
taal:
Dutch
facebook event

Media

No items found.