Storytelling Festival Nijmegen

Van 12 tot met 14 december 2024 vindt de vierde editie van het Storytelling Festival Nijmegen plaats, met dit jaar als thema: Liefde. Drie dagen lang neemt het festival je mee in persoonlijke verhalen. Hou deze pagina in de gaten voor alle updates omtrent het programma!
in samenwerking met

Cultuurhuis De Lindenberg, Gemeente Nijmegen

Why

In tijden van een snel veranderende wereld verbinden we ons met elkaar door persoonlijke verhalen en zijn we betrokken bij situaties doordat ze een gezicht krijgen. Het vertellen van verhalen is dé manier waarop we betekenis geven aan ons bestaan, kennisdoorgeven, gedrag leren en onze geschiedenis en toekomst begrijpen.

How

Drie dagen lang nemen we je mee met persoonlijke verhalen, spoken word, dans en muziek.

What

Te gast waren (2023) Femi van Elshuis, Crystal Hassell, Hala Salem, Soula Notos, Ismaîl Mamo, SadettinK/Ferhat Kaplan, Daniëlle Zawadi, Rashid Dijks en Y.M.P.

2023

Donderdag 7 December: Femi van Elshuis ‘Ik wil wit zijn’ "| Hala Salem ‘Saffron’

Femi van Elshuis onderzoekt wat haar ‘zwart zijn’ betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen.

Wat als jouw land bezet land is en als jouw lichaam steeds ter discussie wordt gesteld? Waar vind je dan een thuis? De Palestijnse Choreograaf en danser Hala Salem, geboren en getogen in Deir Hanna, vond dat in haar lichaam en neemt je mee in haar verhalende en fysieke dans.

Vrijdag 8 December: Soula Notos ‘Gurbet - or how I became rich’ | Ismaîl Mamo ‘Zij stuurde me een tikkie van 99 cent’ | SadettinK: Ferhat Kaplan ‘Kind van het Licht’

Gurbet - or how I became rich, is een persoonlijk verhaal over diaspora en het tussenland, de tussenruimte waarin veel bi-culturelen zoals Soula zich bevinden.

In een korte voorstelling vol humor en scherpe taalvondsten, neemt Ismaîl  je mee in waar je tegen aanloopt als je net nieuw bent.

Ferhat is Aleviet. Dat weet hij zijn hele leven al, en zijn hele leven vinden mensen daar iets van. Maar wat is eigenlijk een Aleviet? Ferhat neemt je mee op zijn zoektocht naar zijn wortels.

Zaterdag 9 December: Daniëlle Zawadi ‘Ondervonden’ | Rashid Dijks ‘Onder Constructie’ | Y.M.P. ‘Renaissance’

In Ondervonden, de nieuwe ritmische voorstelling van Daniëlle Zawadi, onderzoekt ze op indringende wijze welke rituelen er nodigzijn om haar eigen verhalen te vertellen. Hoe ontmoet je jezelf?

Aan het begin heb je zoveel ideeën, zoveel dromen, de hele wereld ligt voor je open. Maar dan komen langzaam de vragen. Cabaretier Rashid Dijks geeft het publiek een rondleiding op de chaotische bouwplaats van zijn leven.

De renaissance betekent letterlijk wedergeboorte en dat is er nu gaande met de zwarte gemeenschap. Mensen worden opnieuw geboren en verhoudingen veranderen. Dit is niet de eerste keer dat zwarte mensen in opstand komen maar het is wel de eerste keer dat het wereldwijd tegelijk gebeurt. Deze wedergeboorte begint bij onszelf.

Media

No items found.