zondag 21 januari

Sterrenkind

Marco Martens

storytelling

We zijn er aan gewend geraakt alles een rating te geven. Maar wat zeggen die sterren nou eigenlijk? En wil je dat jouw kind een sterrenkind wordt?

Drie sterren voor een boek in de krant. Vier voor het hotel waar je verbleef, twee voor het restaurant waar je at. Twee sterren voor het leven dat je runderburger had. We zijn er aangewend geraakt alles een rating te geven. Maar wat zeggen die sterren nou eigenlijk? En wil je dat jouw kind een sterrenkind wordt?

Als leerling had Marco al moeite met het Nederlandse schoolsysteem. Hij leerde bijwoordelijke bepalingen te benoemen en de loef- en de lijzijde van een berg te onderscheiden, maar hij leerde op school ook een heleboel niet. Daarna was hij tien jaardocent in het MBO. Hoe beter hij ons schoolsysteem leerde kennen, hoe meer het hemtegen ging staan. Nog voor zijn studieschuld was afgelost, hield hij het voor gezien. En nu is hij vader van een kind dat op driesterren niveau leest en cito-toetsen maken moet. In Sterrenkind pakt hij zijn twijfels bij de lurven in voordracht, een dotje cabaret, improvisatie en muziek.

Marco Martens is schrijver en performer. Hij maakte voorstellingen voor o.a. Oerol en DeParade en was met zijn muzikale werk op festivals als Zwarte Cross en Lowlands te zien.Marco maakte podcasts over vaderschap en ADHD en hij presenteert het spoken word-programma Tekstuur voor Hiphop In Je Smoel. Met Marlon Penn en Luan Buleshkaj maakt hij de satirische spoken late night show Niks Nieuws, waarin actualiteit en woordkunst samenkomen. Marco is columnist voor Vers Beton en in 2022 verscheen zijn debuutroman Erfgrens bij Uitgeverij De Meent.

Credits

Geproduceerd door Marco Martens i.s.m. Poetry Circle Nowhere en TrueBeliever Events.
Met (muzikale) bijdragen van DJ Native, Royal with Cheese, Michiel vanIersel, Michline Plukker en Cassandra Onck.
Artistieke begeleiding: Joost van Kersbergen.
Fotografie: Fred Ernst.
Vormgeving: Klim van de Laarschot.
Techniek: Tim de la Rie.
Voor het schrijven van de voorstelling ontving Marco een werkbijdrage van het Letterenfonds.


tickets
prijs:

VVK €10,00/€15,00
ADD €17,50

datum:
zondag 21 januari
deuren:
19:30 uur
aanvang:
20:00 uur
taal:
Dutch
facebook event

Media

No items found.