zondag 18 februari

Voyeur

Verona Verbakel

storytelling

Een jong meisje wordt in een politie-combi weggehaald van school en in een gesloten jeugdinstelling geplaatst.

Daar waar eenlieveheersbeestjesuurwerk wordt verstopt omdat de tijd te traag gaat.
Daar waar streepjes worden getrokken na elke overleefde dag.
Daar waar gevechten voor omhelzingen moetendoorgaan.
Daar waar de raamkozijnen werden dichtgelast.

Een kind wordt gestraft voor de liefdeloosheid van haar ouders. Uitwenen kan in de sofa, voor de televisie, wanneer de begeleiders van de gesloten jeugdinstelling niet kijken en hun kruiswoordraadsels verder invullen. Het weekend als nòg grotere kwelling dan de week. Ongeliefde kinderen als hongerige kippen opzoek naar het ontbrekende doel in hun leven.

Dit is het verhaal van een kind dat aan haarlot wordt overgelaten.
Dit verhaal stelt zich de vraag in hoeverrehet ethisch verantwoord is om kinderen op te sluiten in een omgeving die verrevan bescherming biedt.
Dit is geen verhaal rond vergeving,medelijden, noch wraak.
Dit is het terugvorderen van het narratief.

“Een hartverscheurendevoorstelling over het leven zoals het is in de jeugdinstelling. Die levertVerona Verbakel af met haar jongste monoloog Voyeur. (...) Het resultaatis een verpletterende monoloog die je als kijker niet onberoerd laat. Zeldenhebben we zo veel gesnotter gehoord als tijdens dat uurtje dat haar bijzonderaangrijpende voorstelling duurt. En of Voyeur binnenkomt.” (Bert Hertogs, Concertnews)

Verona Verbakel (Gent, 1992) studeerde af aan het Conservatorium van Antwerpen als actrice (2014). Eerder werkte ze samen met theatergezelschappen Wunderbaum, De Warme Winkel, Romeo Castellucci, OntroerendGoed en De Mannschaft. In 2014 won ze samen met haar collega’s The Stage Award op het Edinburgh Fringe Festival voor de feministische voorstelling “Sirens”. Qua series kan je haar kennen van Undercover 3, Documentary Now en Hidden Assets 2. Voor “Voyeur” werd ze gecoacht door Lies Pauwels (Het Hamiltoncomplex, Do the Calimero, Truth Or Dare, Britney Or Goofy, Nacht Und Nebel, Jesus Christ Or Superstar) om dit aangrijpend verhaal naar het podium te vertalen.

Credits

Tekst & spel: Verona Verbakel, Coaching: Lies Pauwels, Eindregie & techniek: Solar Vlaar, Dramaturgisch advies: Mieke Versyp, Posterbeeld: Els Vanopstal

Met dank aan: Amsterdam Fringe Festival, De Brakke Grond, Storytelling festival Amsterdam, Het Nationale Theater, Meneer Otis Nijmegen, De Grote Post Oostende, CC De Steiger Menen, Cultuurhuis Merelbeke, SABAM for Culture & de Vlaamse Gemeenschap (residentiebeurs).

tickets
prijs:

VVK €10,00/€15,00
ADD €17,50

datum:
zondag 18 februari
deuren:
19:30 uur
aanvang:
20:00 uur
taal:
Dutch
Triggerwarnings

Vermeldingen van misbruik, eetstoornis, zelfdoding.

facebook event

Media

No items found.