vrijdag 8 december

SFN23: Soula Notos | Ismaîl Mamo | SadettinK: Ferhat Kaplan

Storytelling Festival Nijmegen

storytelling

Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 december presenteren wij een programma vol storytelling, spoken word, muziek, dans en een beetje comedy.

De voorstellingen gaan in op thema’s uit onze diverse en kleurrijke samenleving; denk aan herkomst en identiteit, diversiteit, je plek zoeken en je plek vinden. We nodigen je elke avond uit om met ons kopje onder te gaan in alle verhalen, daarom verkopen we voor elke avond Passe-Partouts, voor enkele voorstellingen in het weekend zijn losse tickets beschikbaar.

Het gehele festival programma vind je hier: SFN2023

20:00-21:00 | Soula Notos ‘Gurbet - or how I became rich’

Gurbet – or how I became rich, is een persoonlijk verhaal over diaspora en het tussenland, de tussenruimte waarin veel bi-culturelen zich in bevinden.

Een ruimte waarin er altijd een verlangen huist en waar je altijd onderweg bent, maar het lijkt alsof je nooit arriveert. De verschillende talen die in je rondzwerven geven je het gevoel dat je nooit helemaal deel bent van de plek waar je je op dat moment bevindt. Maar is het alleen maar kommer en kwel? Soula Notos neemt je mee op een persoonlijke onderzoek van dit tussenland met veel humor, beweging en temperament. En misschien, heel misschien, is het tussenland zo slecht nog niet.

21:20-21:40 | Ismaîl Mamo ‘Zij stuurde me een tikkie van 99 cent’  

Een voorstelling vol humor en scherpe taalvondsten over waar je tegenaan loopt als je net nieuw bent.

Waar brengt de onwetendheid jou wanneer je net in een nieuw land belandt? De taal niet spreekt en de cultuur niet kent? Ismaîl kwam naar Nederland vanuit Koerdistan en hij studeert op dit moment op Toneelschool Arnhem. Hij leerde het land kennen door entertainment, en wij leren hem kennen door entertainment.

 

22:00-23:15 | SadettinK: Ferhat Kaplan ‘Kind van het Licht’

Ferhat neemt je mee op zijn zoektocht naar zijn wortels.

Net zoals Sadettin Kırmızıyüz is ook Ferhat Kaplan in zijn werk altijd op zoek naar manieren om de maatschappij inclusiever te maken voor de volgende generatie. Hij maakt moeilijke onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar. Ferhat presenteert in samenwerking met SADETTIN K zijn nieuwe voorstelling Kind van het Licht.

Ferhat is Aleviet. Dat weet hij zijn hele leven al, en zijn hele leven vinden mensen daar iets van. Soms zorgt het dat hij ergens meteen welkom is, soms worden mensen ineens onvriendelijk als ze het horen. Maar wat is eigenlijk een Aleviet? En wat betekent het om er een te zijn? Ferhat neemt je mee op zijn zoektocht naar zijn wortels. Naar de mystieke stroming uit Turkije waar natuur, muziek, dans en kunst de kern van het geloof zijn. Naar een bevolkingsgroep die al eeuwen wordt vervolgd en gewantrouwd, en naar de ouderen in kleine dorpen die de geheimen van het volk waar Ferhat deel van uitmaakt bewaren. Een reis door de geschiedenis, die hopelijk een antwoord geeft op de vraag waar we nu staan.  

Waarschuwing: In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichtflitsen.

Credits

Gurbet of; How I Became Rich: Tekst & spel Soula Notos | Foto Annelien Nijland

Zij Stuurde Me Een Tikkie Van 99 Cent: Tekst & Spel Ismaîl Mamo |Tekst Belle van Veenendaal, Vera Corben

Kind Van Het Licht: Spel en tekst Ferhat Kaplan | Dramaturgie Yahmani Blackman | Regie Leila Sahir |Lichtkunstwerk/decor Touki Delphine (John van Oostrum) |Muziek Touki Delphine (Chris Doyle) | Fotografie Bas de Brouwer | Een productie van SADETTIN K

tickets
prijs:

€25,00 / €20,00
Passe Partout
Korting:
Biebpas of CJP/studentenkaart

datum:
vrijdag 8 december
deuren:
horeca regulier open
aanvang:
20:00 uur
taal:
Dutch
facebook event

Media

No items found.